31.7.11

Tatil sonrası felaket.


Envet minik bir tatil sonrası evimdeyim. Köyde ailece gittiğimiz sözde tatil olan şey kesmedi beni ee tabi deniz yok üstüne üstelik yaz geldi geçiyor ve beyaz peynir gibiydim hemen bunları telafi için 2, 3, 4 ,5 günlük bi tatile gidip geldim gitmesi güzeldi ama gelmesi... Ahh ahh çok berbattı ev gelir gelmez değil bizim sokağa girdiğimde annemi gördüm koşup sarıldım özledin mi beni dedim evet özledim sana çok ihtiyacım var temizlik yapıyorum hemen eve çık dedi. Bu denecek laf mı şimdi. Eve çıktığımda yer çekimi yoktu eşyalar havada uçuşuyodu üstümü bile çıkarmadan elimde pas pas ve çeşitli zımbırtılar buldum. Akşama kadar sildim süpürdüm. Uyandığımda bu işkencenin biteceğini sanıyordum ama yok yine başladı ve  karma karışıkbi ev ve ben pc deyim annemin çıldırması için yeterde artar bir yerlerden sular akıyo ama kalkıp bakmaya üşeniyorum. ahanda annem beni gördü evde terör estiriyo şuan. laf aramızda annem hükmet gibi kadındır arkadaşlarım annemden korkar üstelik arkadaşlarıma o kadar nazik davranıyo ki.Nazik davranıyo derken annem argo değildir sadece birazcık sert görünüyor bence o kadarda değil.

Annem- Heemeeeen o bilgisayarın başındaan kaaaaaaallkk!!!

Bambi- Tamam anne sakın çıldırma ( Bu cümleyi şuursuzca kurdum aklım pc deydi ne kadarda beli dimi?

He birde annem bana zorla temiz yerleri sildiriyor bende oturup kitap okuyorum sonra anne gel bak yaptım diyorum oda aferin temiz olmuş diyo. Demek ki ev pis değil. Ozaman bu uğraşı niye.

23.7.11

Anı Yaşa



    Bazılarının hayatı planlı bir şekildedir yapacaklar listesi iki senelik doldurulmuştur. Yatmadan önce yarınki programı hazırlarlar halbuki yarın yaşayacaklarını bile bilemezler. Bir zamanlar öyleydim taaki akşam beraber program hazırladığım arkadaşımın ertesi gün tabutunda ağlayana kadar sonra anladım ki insan bir saat sonrasını bilemeyecek kadar aciz bir varlık  geleceği planlamak ne hacet düşünmek bile yanlış .  geçmiş geçmiştir gelecekte meçhul en iyisi anı yaşa. Ama annem benim yerime hayatımı planlamış koca bir liste oluşturmuş eğer bugün planladığımız gibi gitseydi hayat ooohhooo dört köşe olurduk. Hal böyleyken annem neye liste neye program plan yapıyo?

20.7.11

Cilveleşiyo

Burası yılanlı böcekli falan ama iyi şeylerde varmış yeni keşif ettim burada tarakanın daha genci varmış hatta Tarkan da neymiş canım daha iyi kendini okşamıyo mesela ama kadınlardan çok hayvanlara ilgi gösteriyo görseniz evinin önü güvercin dolu at mı dersin kedi köpek kuş falan hayvan olarak bi ben eksiktim bende geldim artık hayvanat bahçesi açabilir ahahihihoho ne kadarda güzel espiri yapıyorum dimi?

Geçen gün yanına da durukene ordan bi kuş ne cinside olduğunu bilmiyorum tuhaf bişi car car bağırıyo acı çeker gibi ''Neyi var bunun niye bağırıyo ?'' dedim ne dese beğenirsiniz ''cilveleşiyo ablası'' evet ben bu cümleden sonra ümidimi kestim.

Adam ne dedi?

Dün  bir parkta oturmuş kitap okuyordum, yanıma elinde dergi olan bi adam geldi  ve bana dediki..

Adam-Güzel kadının hali bi başka oluyor

Bambi- Haa? (Ne diyo lan bu şimdi)

Adam-makyajlı kadının hali daha bi başka

Bambi hı hı (Ne diyon abi sen?)

Adam- Ama fotoşoplu kadına kimse gelemez

Deyip elindeki dergiyi bana çevirdi dergide adamın içini yakan taş gibi bi hatun vardı.O değil de  Bu adam bana şimdi ne demek istedi

15.7.11

Güzel kız Çirkin erkek

Güzel kızın yanında çirkin erkek, Yakşıklı erkeğin yanında çirkin kız olur; Diye facebook'ta twitter da bön bön bağıranlar yüzünden yakışlı sevgilim olunca çirkin kız tribine giriyorum yakşıklılara sulanamaz hale geldim  biri için yakşıklı dememk kendime çirkin demem anlamına geliyo. Sallaaklarr bi gidin yaaaaaa piskolojimin içine eettiniz yok öyle bişey. :D

14.7.11

Keltoş Yine En İyisi Sensin






Dağ başında bu keltoşun şarksını son ses açınca bütün köy halkının camımın dibine toplanacağını bilemedim.. Beni taşlamadıklarına şükrediyorum.

12.7.11

Sütyen Teli

Maalesef bizim şu sülalecek tatilimiz devam ediyor yedi odalı sarayı andıran bir evde yalnız fazla rutubetli çoluk çocuk hır gür yaşıyoruz merak ediyorum şu tatilden haz alan varmı yoksa sadece benmiyim sıkılan. Başıma gelmeyen kalmadı alerji oldum neye elerjim var onuda bilmiyorum ama elim yüzüm bacaklarım kırmızı kırmızı nokta oldu kaşıntıdan ölüyorum bilmem kaç kere çamura battım her neyse konumuz tatilin berbat olduğu değil konumuz çamaşır makinemiz.. Evet efenim onun çamaşırı bunun çamaşırı derken evdeki çamaşır makinesi dayanamadı bir sütyenin  telini aldı ve motoruna batırdı intaar etti bizde hemen tamirci amcayı çağırdık oda gldi makineyi açtı maçtı bizde sülalecek başındayız tabii sanki film izliyoruz malız biz  her neyse herif makinenin içinden demir bir tel çıkardı hani olur ya sütyenin alt kısmında sokulu o ne işe yarar çözmüş te değilim  he işte o teli çıkardı adam şakın bir bakışla bu nedir acaba buraya nasıl girdi çamaşırları yıkarken ceplerini kontrol edin dedi oradanda kuzenimin küçük ciddi sorunları olan oğlu fırlayıp amca o sütyen telii sütyen teliii sütyene soklu oluyo adam ilk anlamadı çocukta bu sefer memelik memelik deyince anladı annelerin kırmızı yanakları çok hoş gözüktü nedense bende utanma şeysi kalktı :D sorun o değilde o tel kime ait?? araştırıcam


DİPNOT: On beş gün boyunca yazmazsam polisi arayın burada yaşlı bi kadın var bana feci halde takmış durumda kesin öldürür beni.

9.7.11

Peki ya torunlarıma ne anlatıcam?

Herkesin bir haikayesi vardır çocuklarına torunlarına anlattığı baızları da roman olur benim babaannemin bile var dedem kaçırmış gemide saklamış babaannemi babası mahkemeye verince öldürürüm babanı ben kendim kaçtım de demiş babanemde demiş sonrada babası küsmüş sevmediği bir adamla evlenmiş sonradan sevmişmi bilmiyorum ama ondan birsürü çocuk yapmışlarkız büyü sonra o çocuklardan bir tanesinin nur topu gibi bir kızı olmuş o büyümüş büyümüş bambi olmuş tabi nur topu gibi kalmamış pimpirikli bi hatun olu vermiş çok içli dimi? Neyse konu bu değil. Konu ben torunlarıma ne anlatacağım? Gün gelecek torunlarım olacak peki ya ne  anlatıcam evden okula okuldan eve çıtırları süzen seven ayrılan evlenen çocuk yapan babaanne olan klasik bir hayatmı alsa olmaz efenim benimde ne az pamuk prenses gibi çilekeş bir hikayem olmalı bir kaç adet düşündüm



                  İsyankar
Evden kaçıp anneme isyan edicem bir herifle sevişip hamile kalıcam sonra herifin böğrünü tekmeliycem sonra kıvran da kıvran püüf çok sıkıcı hem anneme niye isyan ediyorumki ben? 


                 Kül kedisi

Yadaa bir eve temizlikçi olarak gireyim malum bu yaştan sonra üvey anne falan hiç çekemem Hı işte o evinde genç yakışıklı bi herifi olsun sonra ben buna yazılıyım tabi temzilikçi olduğum için bana bakmasın sonra herifin doğum günü partisi olsun bende süslenip gidim sevsin beni evlenelim nasıl ama ? Ya bir kere ben temzilikten ne anlarım hem doğum gününe kalmaz atarlar beni birde bu devirde evde yakışıklı ulmak zor buda olmazz..

    Bunu bir şeye benzetemedim
Yada şarkıcı olayım zengin ünlü falan fakir ama gururlu bir herife aşık olayım.. Ayy tamam tamam sustum zaten sesim bildiğimiz gergedan sesi.

 İşte böyle namıma yakışıcak bir hikaye bulamadım namıma deyince kendimi bir anda şey hissettim kraliçe falan ay nasıl kibirlendim.




4.7.11

Ne gerek varki tatile

Herkes tatil demi? Ben tatildeyim de ondan şey ettim ama nasıl bir tatil sormayın ben gece yatağı ıslatmayı bıraktığımdan beri hep yazları aileden uzak olurdum küçükken anane den  dedenden başladık şiledeki kamptır İzmir deki sevgilidir oradaki şudur budur derken hep aileden ayrı kaldım bu sene içime kurt düştü ya bunla çok eğleniyorsalar nereye gidiyorlar falan filan diye bu sene onlara katılmaya kara erdim ama bin pişman oldum aman  dağın başında köylük bir evde bütün sülale kuzenler abiler amcalar birde ben ailenin en küçük kız üyesiyim hepsi yaşlı başlılar çok sıkılıyorum.  Dün göya yeni geldik bi gezelim dedik kuzenimle berber dışarı çıktık bi batım oda ne kuzenimin ayağını köprü bellemiş bi yılan geçiyo kuzenim olayın farkına varmadan öyle çığlık attım ki saatlerce heryer yılan sanki ayağıma bişey sürünüyo yılan yere değmemek istiyorum zıplıyorum tekrar düşüyorum o yılan benim ayağıma değseymiş orada bayılırdım uzaktan görmem beni bukadar etkiledi artık tek başıma gezemiyorum geçen gün bi dışarı çıktım dağ başı mübarek göl gibi bir yer var bi gidiyim dedim belkim çıtır vardır diye giderken bi çamura battım birde  kadın terlikleri var kendi kendime kesin burda yıılan var diyorum çığlık çığlığa bağırmaya bşaladım mal gibi bağırdım biri beni kurtarana kadar bi herif geldi çekti beni oradan allam o kadar salağım ki kıllı bıyıklı herifler gelse bu nedir kimdir demeden kucana atlarım kim çekti beni o çamurdan onu bile hatırlamıyorum birde göle girdik gölde takla atıcam diye daldım kafamı bi taşa çarptım çok ağırıyo kafa demişken kafamı da kel yapıcam bütün saçlarımı kesicem yaz dk başı banyo yapıyosun saatlerce fön çek fön çekerken tekrar terle birde koyun postu gibi bir şey zaten kökten çözüm kel kafa neyse gidip zıbarıcam buradan bi an önce kurtulmak dileğiyle...